Hoe Kies Je Het Juiste Papier Voor Je Brochures En Boekjes?

Ooit onder de indruk geweest van een bedrijf door de uitstraling van hun brochure? Het juiste papier kan de ervaring en het beeld van jouw klanten beïnvloeden. Een simpel ontwerp kan er luxurieus uitzien, als je maar voor het juiste papier kiest.

Het juiste papier voor brochures uitkiezen kan lastig zijn met de vele beschikbare papiersoorten. Een handige vuistregel is dat de binnenpagina’s nooit dikker kunnen zijn dan de buitenkant. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende soorten papier zijn voor brochures, en wanneer je deze kan gebruiken:

Silk gecoat papier

250 gsm Silk

Met Silk papier zit je nooit fout. Het heeft een mooie afwerking die bij iedereen in de smaak zal vallen. Het is verkrijgbaar in 90 gsm of 170 gsm papier voor zowel de binnen en buiten pagina’s. Naast deze twee diktes zijn de cover pagina’s ook beschikbaar in 135 gsm en 250 gsm. Onthoud wel; hoe hoger het gsm, hoe dikker de pagina’s en hoe steviger de brochure.

135 gsm Silk

De Silk afwerking kan omschreven worden als een afwerking dat tussen glanzend en mat in zit. Dit zorgt voor papier met een glans dat er luxurieus uit ziet, maar wat er nog steeds voor zorgt dat de tekst makkelijk te lezen is.

Wanneer kan je dit gebruiken?

Silk gecoat papier is een perfecte optie voor brochures met veel tekst. De glans van dit papier zorgt voor de perfecte balans tussen mooie foto’s en leesbare tekst. Het is een goede keuze voor brochures met veel informatie. Het is bijvoorbeeld goed te gebruiken voor promotionele brochures of brochures voor zakenpartners. Het geeft een professionele en zakelijke uitstraling.

Gesatineerd Papier

250 gsm Gesatineerd

Gesatineerd papier is verkrijgbaar in 135 gsm en 250 gsm voor de binnen en buiten pagina’s. De glanzende afwerking geeft het papier een hoge glans en laat je brochures opvallen.

Wanneer kan je dit gebruiken?

Gesatineerd papier is perfect voor brochures met veel visuals. Deze afwerking is perfect voor brochures met veel afbeeldingen.

135 gsm Gesatineerd

UV Gelamineerd Papier

Maak indruk met je brochures door UV Gelamineerd papier te gebruiken. Dit is alleen beschikbaar voor de cover en is in 2 diktes verkrijgbaar: 250 gsm en 300 gsm. Deze papiersoort geeft je brochures een extra glanzende uitstraling, dat een extra luxurieuze en dure uitstraling aan je brochures geeft.

300 gsm UV Gelamineerd

Wanneer kan je dit gebruiken?

Dit papiersoort is perfect voor ontwerpen vol afbeeldingen. Het dikke papier en de glanzende afwerking zorgen ervoor dat elke afbeelding opvalt en op de beste manier naar voren komt.

Mat Gelamineerd Papier

Het meest professionele is Mat Gelamineerd papier. Het is alleen beschikbaar voor je cover pagina’s in 2 diktes: 250 gsm en 300 gsm. Met dit dikke papier met matte cover laat je jouw boekjes en brochures er professioneel en verzorgd uitzien.

250 gsm Mat Gelamineerd

Wanneer kan je dit gebruiken?

Het is de perfecte keuze voor covers met veel tekst en opvallende typografie. Dit papiersoort is perfect voor brochures die je bij evenementen en vergaderingen wilt uitdelen. De matte uitstraling en de hoge gsm zorgt er voor dat je brochure er een stuk professioneler uit ziet.

Houd de volgende factoren in gedachten om het beste papier voor jouw brochure te kiezen:

  • Budget. Sommige papiersoorten maken je brochures en boekjes duurder dan andere. Ga voor kosten-efficiënt papier dat het beste van jouw brochure naar boven haalt.
  • Hoeveelheid Pagina’s. Houd de hoeveelheid pagina’s van je brochures in gedachten. Het ziet er misschien luxer uit, maar boekjes en brochures met meer dan 50 pagina’s zullen veel zwaarder zijn met dikker papier.
  • Leesbaarheid. Houd altijd de ervaring van de lezer in gedachten. Boekjes en brochures met veel tekst hebben een Silk afwerking nodig om makkelijk gelezen te kunnen worden onder fel licht.
  • Content en Ontwerp. Verschillende papier types brengen verschillende onderdelen van je content en ontwerp naar voren. Ga bijvoorbeeld voor de hoge glans van Gesatineerd papier als je je afbeeldingen wilt uitlichten.
  • Duurzaamheid. Houd in gedachten hoe lang je wilt dat je brochures en boekjes mooi blijven. Hoe dikker het papier, hoe duurzamer het is.

Geef de juiste indruk door het beste papier soort voor je boekjes en brochures uit te kiezen. Neem contact met ons op als je nog vragen hebt, wij helpen je graag met het drukken van jouw brochures en boekjes!