Hoe Kies Je de Juiste Kerstgeschenken voor Jouw Klanten

Iedereen houdt van cadeau’s, vooral tijdens de feestdagen. Het geven van cadeau’s is een van de beste manieren om jouw relatie met je klanten te versterken. Het toont niet alleen dankbaarheid voor hun loyaliteit, maar ook hoe veel je je relatie met hun waardeert.

Cadeaus Kiezen

Om de vruchten te plukken van het geven van cadeau’s, moet je de juiste cadeau’s kiezen die jouw klanten zullen aantrekken. Hier zijn wat tips voor het kiezen van creatieve klanten geschenken voor tijdens de feestdagen:

Regels en Regulaties

Hoe Kies Je de Juiste Kerstgeschenken voor Jouw Klanten | Regels en Regulaties

Controleer de regels en regulaties die jouw bedrijf heeft voor het geven van relatiegeschenken. De meeste bedrijven staan het geven van cadeaus aan klanten toe, als het maar bepaalde richtlijnen volgt, zoals de aard van de creatieve klanten geschenken en kostenlimieten. Sommige bedrijven verbieden het geven van cadeaus aan klanten, maar staan het toe om werknemers cadeaus te geven.

Zorg er voor dat je de bedrijfsregels van de ontvangende kant ook controleert. Zoek uit wat voor zakelijke, legale, of zelfs culturele regels ze volgen. Zo voorkom je dat er cadeaus teruggestuurd worden naar je bedrijf.

Vorm en Functie

Hoe Kies Je de Juiste Kerstgeschenken voor Jouw Klanten | Vorm en Functie

Geef cadeaus die waarde geven aan het leven van je klanten. Het is niet genoeg om creatieve geschenken te geven die er alleen maar leuk uit zien. Het moet ook voor dagelijks gebruik bruikbaar zijn. Je kan de dag van je klanten een stukje specialer maken elke keer dat ze je geschenk gebruiken.

Geschenk Budget

Hoe Kies Je de Juiste Kerstgeschenken voor Jouw Klanten | Geschenk Budget

Denk na over het budget voor de feestdagen. Het zetten van een budget voorkomt dat je te veel of te weinig uitgeeft en zorgt voor een duidelijke richting voor jouw marketing doelen.

Hoewel je natuurlijk liever hebt dat je geschenken relatief goedkoop zijn, is het cruciaal om creatieve cadeaus van hoge kwaliteit te geven. Hoge kwaliteit geschenken geven de impressie dat je ook in hoge kwaliteit producten en services investeert.

Personalisatie

Hoe Kies Je de Juiste Kerstgeschenken voor Jouw Klanten | Personalisatie

Overweeg om gepersonaliseerde cadeaus te geven die relevant zijn voor jouw merk, maar nog steeds bij de behoeften van jouw klanten passen. Gepersonaliseerde cadeaus zijn meer waardevol en geven een persoonlijke touch. Ze laten de klant special voelen tijdens de feestdagen. Zelfs een handgeschreven kaart kan een langdurige indruk achter laten.

Beste klanten geschenken voor 2019

Om het bestellen van relatiegeschenken makkelijker te maken zijn er hier een aantal gave gepersonaliseerde geschenken die je aan je klanten kan geven:

Wie houdt er niet van een warm drankje op een koude dag?

Bedrukte thermomokken of thermoflessen zijn een geweldig cadeau om te geven aan je klanten deze feestdagen. Deze bedrukte drinkwaren zorgen ervoor dat de temperatuur van hun warme of koude dranken warm of koud blijft. De warme chocolademelk van jouw klanten zullen zeker warm blijven tijdens deze koude dagen.

Samen door het jaar heen

Bedrukte kalenders zijn een van de beste klanten geschenken voor 2019. Ze helpen niet alleen bij het bijhouden van belangrijke evenementen, vergaderingen, en gelegenheden, maar het is ook een aantrekkelijke decoratie voor op het kantoor of huis van je klant. Een voordeel is dat ze door het jaar heen aan jouw merk herinnerd worden. Dat heeft pas impact.

Alleen maar positieve energie

Foto’s maken, kerst muziek streamen, en video chatten met dierbaren in het buitenland tijdens de feestdagen kan de batterij van je telefoon snel leeg maken. Geef klanten draagbare power banks om hun telefoon mee op te kunnen laden waar ze ook zijn. Elke keer als ze de gevreesde nog 5% batterij notificatie zien zullen ze dankbaar zijn dat ze jouw power bank hebben.

Muziek in de oren…

Onderschat de kracht van een goed paar koptelefoons als gepersonaliseerde cadeaus niet. De meeste mensen luisteren naar kerst muziek om te ontspannen en in de kerstsferen te komen. Klanten kunnen deze cadeau’s zelfs na de feestdagen gebruiken om naar muziek, audioboeken, en podcasts te luisteren tijdens hun dagelijkse reis naar werk of tijdens hun pauze.

Neem notitie

Een ander idee voor kerst is gepersonaliseerde notitieboekjes en agenda’s. Klanten kunnen ze in het nieuwe jaar gebruiken voor het maken van notities, gedachtes te noteren, en te schetsen. Personaliseer deze notitieboeken en agenda’s door ze in jouw bedrijfskleuren te drukken, of door een persoonlijke, handgeschreven bericht op de eerste pagina achter te laten.

Maak je klanten blij deze kerst door de juiste creatieve klanten geschenken te kiezen. Nu je weet hoe je de geschikte relatiegeschenken kan kiezen kan je cadeaus geven die waarde brengen in het leven van je klanten.