Hoe Bereken je het Aantal Pagina’s dat je Moet Drukken voor je Brochure?

Beginnen met ontwerpen voordat je hebt besloten hoeveel pagina’s je gaat gebruiken voor je brochure is vragen om problemen. Wanneer je eerst een goede lay-out maakt, weet je zeker dat brochures printen voor jou een soepel proces wordt dat jouw bedrijf tijd, geld en moeite bespaart. Dus, hoeveel pagina’s heb je nodig?

Er zijn om eerlijk te zijn maar een paar regels waar je rekening mee hoeft te houden. Je kunt een brochure maken van slechts 8 pagina’s, maar ook tot 200 pagina’s gaan. Er zijn echter wel dingen die je even in je achterhoofd moet houden bij het berekenen van het aantal pagina’s.

Het Minimum

Voordat je een het een brochure mag noemen, het je een minimum aantal van acht pagina’s nodig. Anders kun je simpelweg een folder laten bedrukken.

Onthoud: Het minimum aantal pagina’s verschilt, afhankelijk van de inbindmethode:

  • geniet – minimum van 8 pagina’s
  • garenloos gelijmd – minimum van 64 pagina’s
  • ooggeniet – minimum van 8 pagina’s
  • spiraal binding – minimum van 10 pagina’s

De bindingmethode

Standaard brochures, zoals geniete brochures, ooggeniete brochures en brochures met een harde omslag, worden gemaakt door papiervellen te binden aan de rug. Door deze methode, is het belangrijk dat brochures worden aangeleverd met een aantal pagina’s dat altijd door vier is te delen. Elke gevouwen pagina die wordt vastgemaakt voegt zo vier nieuwe pagina’s toe aan de brochure.

Als je hier geen rekening mee houdt in je design, zul je een brochure krijgen met witte pagina’s aan het einde.

Er is een uitzondering op deze regel: spiraalgebonden brochures. Deze brochures worden gemaakt door individueel geprinte pagina’s te binden met een aluminium zilveren draad. De pagina’s hoeven in dit geval in paren te worden aangeleverd. Bij elk vel dat wordt gebonden, worden er twee pagina’s toegevoegd.

Het limiet

Overweeg ook het maximale aantal pagina’s dat je kunt gebruiken per methode. Elke methode is namelijk gebonden aan een eigen limiet. Hier is een gemakkelijk overzicht:

  • geniet – tot 64 pagina’s
  • garenloos gelijmd – tot 64 pagina’s
  • ooggeniet – tot 64 pagina’s
  • spiraalbinding – tot 64 pagina’s

Het doel

Denk na over wat je wilt bereiken met jouw brochures. Wat is het doel van de marketingcampagne, of waarom heb je specifiek brochures nodig?

Direct mailing

Als je bijvoorbeeld brochures wilt versturen naar je klanten om ze over je nieuwe producten in te lichten, heb je wellicht niet veel pagina’s nodig. Je kunt voor dit soort direct mailing brochures van 8 tot 16 pagina’s gebruiken.

Merkboek

Als je voor je bedrijf een mooi brand book wilt maken, is het handig om goed na te denken over de hoeveelheid informatie die je kwijt wilt. Als je bijvoorbeeld een groot bedrijf bent dat zich veel met grafisch design bezighoudt, heb je wellicht veel ruimte nodig voor alle afbeeldingen en bijbehorende uitleg. Hiervoor volstaan 52 tot 64 pagina’s. Als je echter een kleiner bedrijf bent dat net is begonnen met het bouwen van het merk, heb je wellicht minder ruimte nodig. In dat geval kun je denken aan 20 tot 32 pagina’s.

Beurs

Wil je graag een brochure in je goodie bag stoppen tijdens de volgende vakbeurs? Goed idee! Het aantal pagina’s is ook hierin weer afhankelijk van het doel. Als je een specifiek aantal producten wilt promoten, moeten 8 pagina’s genoeg zijn. Wil je echter je gehele bedrijf introduceren aan de ontvanger, kun je wellicht beter kiezen voor een brochure van 12 tot 24 pagina’s.

Trainingshandleiding

Als je een brochure wilt maken om je werknemers op te kunnen leiden, heb je waarschijnlijk relatief veel ruimte nodig. Afhankelijk van hoeveel training een gemiddelde werknemer nodig heeft, kun je kiezen voor brochures met 100 tot 150 pagina’s.

Wanneer je het aantal pagina’s berekent voordat je begint met het ontwerpen van jouw brochure, zul je jezelf een hoop kopzorgen besparen. Veel succes met ontwerpen!