Heeft het Papiergewicht Invloed op de Kwaliteit van het Drukwerk?

Een vuistregel in drukwerk: het papiergewicht is belangrijk voor het gebruik, terwijl de papierafwerking belangrijk is voor het ontwerp.

Papiergewicht heeft geen invloed op de kwaliteit. Het is echter wel belangrijk om goed over het gewicht na te denken. Sommige papiergewichten zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor het kantoor of fotokopieën.  Anderen zijn juist weer meer geschikt voor het drukken van officiële marketing materialen zoals posters en brochures.

De afwerking kan jouw design écht maken of breken. Afhankelijk van hoe jouw print eruit ziet, kun je verschillende soorten afwerkingen nodig hebben. Kies voor mat als je een ontwerp hebt met veel tekst, aangezien dit makkelijker leesbaar is. Kies voor glanzend om afbeeldingen meer tot leven te wekken. 

Om het juiste papiergewicht te bepalen, moet je eerst goed nadenken over de beoogde functie van jouw drukwerk. Hier is een gemakkelijke gids die je helpt bij het kiezen voor het passende papiergewicht bij jouw situatie.

90 gsm
Deze papiersoort is de meest kosteneffectieve optie voor kwaliteitsdrukwerk. 90 gsm papier zorgt voor hoge kwaliteit drukwerk dat gemakkelijk te dragen is.

Het best voor
Dit papiergewicht is het beste geschikt voor massaproductie. Denk hierbij aan flyers en brochures. Een goede optie als je een mooi product wilt dat zoveel mogelijk mensen moet bereiken.

135 gsm
Een veelgemaakte keuze bij print promotiecampagnes is 135 gsm papier. Deze papiersoort kreukelt niet snel, waardoor het erg geschikt is voor distributie op grote schaal met een beperkt budget.

Het beste voor
Dit papiergewicht is perfect voor drukwerk dat je wilt gebruiken tijdens beurzen en soortgelijke evenementen. Het combineert het lichtgewicht met het gebruiksgemak voor mensen die het product willen opvouwen om in hun tas te stoppen, zonder dat het compleet verkreukeld raakt.

170 gsm
Als je op zoek bent naar iets meer body, probeer dan 170 gsm papier. Dit papier zorgt voor een erg luxueuze en professionele uitstraling en is licht genoeg om mee te dragen tijdens zakelijke evenementen.

Het beste voor
Dit zware printpapier kan worden gebruikt om drukwerk te maken voor officiële evenementen zoals conferenties en aandeelhoudersvergaderingen. Je wilt dat ontvangers het promotiemateriaal gemakkelijk met zich mee kunnen dragen, maar wilt voorkomen dat ze het opvouwen.

250 gsm
Maak indruk op je klanten met 250 gsm papier. Elke soort print zal er écht uitspringen met dit zware papier. Het is het beste papier als je op zoek bent naar drukwerk dat keer op keer kan worden gebruikt.

Het beste voor
250 gsm papier wordt vaak gebruikt door horecazaken en retail bedrijven. Dit mooie printpapier is perfect geschikt voor paperback kaften van brochures.

300 gsm Moet jouw drukwerk superlang mee kunnen? Ga dan voor 300 gsm papier. Dit zware printpapier kreukt namelijk niet snel en is perfect voor elk product dat je over een langere periode wilt kunnen gebruiken.

Het beste voor 300 gsm papier kun je het beste gebruiken als kaftpapier voor brochures. Het gebruiken van dit papier zal op iedereen indruk maken, met name je klanten en zakenrelaties.

Het juiste papier kiezen voor jouw drukwerk is vaak best lastig, zeker als je niet weet wat alle opties zijn. We hopen dat deze gids je goed op weg helpt bij het maken van de perfecte keuze!