De Ultieme Drukwerk Checklist Voor Jouw Horeca Bedrijf

Een nieuw horecabedrijf beginnen kan een flinke taak zijn. Een goede planning en een customer service training zijn noodzakelijk om er voor te zorgen dat je klanten de beste ervaring hebben. Met deze checklist zorg je ervoor dat je altijd je drukwerk op orde hebt voor je dagelijkse benodigdheden.

Hier is een checklist met al het drukwerk dat je nodig hebt voor jouw nieuwe horeca bedrijf:

Bedrijfsformulieren

De meeste bedrijven drukken hun formulieren vanaf de printer op het kantoor af. Er zijn echter een aantal formulieren die snel gereed moeten zijn om ingevuld te kunnen worden.

Doordrukblokken en facturen zijn dingen die je dagelijks nodig hebt in een horeca bedrijf.

Binnen- en Buitenborden

Borden zoals panelen, roll-up banners en stoepborden spelen een grote rol in het promoten van allerlei soorten horecabedrijven. Ze kunnen als wegaanwijzingen, informatieborden, en marketing gebruikt worden.

Alle hotels hebben deurhangers nodig. Ze helpen met het duidelijk maken van bepaalde berichten en kunnen daarom goed gebruikt worden voor bij het schoonmaken van kamers en room service.

Kantoor Huisstijl

Of je nou een hotel, een restaurant, of een cateringservice hebt, huisstijl is een belangrijk onderdeel voor het functioneren van je bedrijf. Print producten zoals briefpapier, enveloppen, en post-its helpen met effectiviteit en communicatie.

Huisstijl is ook belangrijk bij het vast stellen van je merk. Door je logo overal terug te laten komen zorg je ervoor dat mensen je beginnen te herkennen. Door gepersonaliseerd briefpapier te gebruiken laat je ook zien dat je bedrijf professioneel en echt is.

Algemene Marketing Producten

Als je nieuw bent is het belangrijk om je naam overal te verspreiden en nieuwe klanten binnen te halen. Maak een goed ontwerp voor je marketing materialen en zorg ervoor dat je opvalt. Je kan bijvoorbeeld banners en borden ophangen. Deze buitenreclame materialen pakken de aandacht van voorbijgangers en zorgen ervoor dat ze bekend worden met jouw merk.

Andere marketing materialen zoals flyers en brochures geven diepere informatie over je bedrijf. Je kan hier bijvoorbeeld nieuwe producten en diensten, of een korte geschiedenis over jouw merk, je missie en visie op kwijt.

Promotie Producten

Door je klanten promotie drukwerk te geven kan je er voor zorgen dat je je merk verspreid en vast stelt in een consistente maar subtiele manier. Elke keer dat ze je logo zien op bedrukte pennen of notitieblokken zet je jouw merk in de voorgrond van de gedachten van je klanten.

Uniforms

Uitstraling is heel belangrijk als je een goede eerste indruk wilt maken. Investeer in uniforms voor je hele team met het logo van je bedrijf erop. Een goed ontworpen bedrukte blouse, of andere kleding items die je werknemers zullen dragen, zullen ervoor zorgen dat ze er professioneel, betrouwbaar en herkenbaar uit zien.

Behalve dat zorgt een uniform van goede kwaliteit ervoor dat je merk een professionele uitstraling heeft en behoudt. Een functioneel maar mooi uniform laat klanten zien dat je professioneel te werk gaat. Team uniforms helpen met customer service. Het zorgt ervoor dat je klanten of gasten gemakkelijk je werknemers kunnen vinden als ze vragen hebben of hulp nodig hebben.

Menukaarten & Tafelkaarten

Menukaarten en tafelkaarten zijn essentieel voor restaurants, hotels, en evenementzalen. Goed ontworpen menu- en tafelkaarten zorgen ervoor dat het eten en drinken dat je aanbied aantrekkelijk wordt weergeven. Dit zet de toon voor het restaurant.

Tafelkaarten hebben meerdere functies dan alleen het eten en drinken weergeven. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om speciale gerechten of desserts mee bekend te maken. Tafelkaarten kunnen ook in hotelkamers geplaatst worden. Je kan er in dit geval dan belangrijke contactinformatie en tips op kwijt.

Notitieblokken

Vergeet niet om notitieblokken te bestellen. Restaurants en cafés kunnen hier goed gebruik van maken als ze bestellingen op moeten nemen.

Hotels kunnen ze in hotelkamers plaatsen voor hun gasten. Notitieblokken zijn handig voor als je gasten snel wat informatie moeten opschrijven. Met jouw logo erop werken ze ook goed als promotie materiaal die je gasten mee kunnen nemen na hun verblijf.

Viltjes

Zorg ervoor dat je meubels niet beschadigen door viltjes te gebruiken. Viltjes zorgen ervoor dat het oppervlakte van je tafels beschermt worden en zo geen kringen krijgen.

Bedrukte viltjes zijn ook handig als promotie materiaal. Ze promoten je merk wanneer klanten reclames het best ontvangen. De viltjes kunnen ook nog door klanten worden meegenomen als ze klaar zijn met eten of drinken.

Placemats

Voor horeca bedrijven zoals restaurants, caterings en cafés is hygiëne een van de belangrijkste dingen. Placemats zorgen ervoor dat je tafels beschermt worden van kruimels en vlekken. Naast de functionaliteit is het ook handig om je merk er mee te promoten. Je kan er bijvoorbeeld foto’s van je pand of leuke weetjes over je bedrijf op kwijt. Veel restaurants drukken kleurplaten of spelletjes af op placemats om kinderen bezig te houden tijdens het eten.

Het op tijd voorbereiden van de print benodigdheden voor je restaurant, hotel of catering kan er voor zorgen dat alles soepeler loopt. Nu je weet wat je allemaal nodig hebt kan je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je bedrijf bijhouden.